Vásárlás

Nyomásfokozó szivattyú otthoni használatra

Amennyiben egy kiváló alapanyagokból legyártott szivattyúra van szüksége, akkor érdemes szemügyre vennie az online kínálatot, hiszen a sokféle változat közül garantáltan talál olyat, ami megfelel az egyéni igényeinek.

A nyomásfokozó szivattyú felhasználása rendkívül változatos, ami annak köszönhető, hogy nemcsak az ipari területeken, hanem otthon is képes a hatékony működésre. A szakemberek elsősorban abban az esetben javasolják a használatát, ha túl alacsony a víznyomás és szükséges a növelése.

A nyomásfokozó szivattyú felépítését tekintve, szinte teljes mértékben megegyezik az egyfokozatú változatokkal, csupán annyi különbség van közöttük, hogy az előbbi esetében több járókerék van egymás mögé építve.

A működési mechanizmus lényege, hogy a szívóoldalon belépő vízmennyiség az első fokozat után a többibe kerül, majd a legutolsónál távozik a nyomóoldalon. A nyomásfokozó szivattyúban a folyadék folyamatos áramlását a beépítésre kerülő diffúzor biztosítja, ami lényegében nem más, mint egy bordákkal ellátott, kör alakú gyűrű.