tequila
Étel - Ital

Nemcsak a spanyolok kedvenc itala a tequila

A tequila kétségtelenül a világ egyik legismertebb és leglenyűgözőbb szeszesitala. Ez a mexikói magas alkoholtartalommal bíró ital az évek során igazi kultikus termékké nőtte ki magát és egyaránt vonzza az ínyenceket, meg a bulizni vágyókat.

A jól ismert tequila egy mexikói városról kapta a nevét, ami a Csendes-óceán partján található. Sok rajongó felteszi magának a kérdést, hogy ki és mikor találta fel? Becslések szerint, a spanyol megszállóknak köszönhetjük a Közép-Amerikából származó agavé pálinkát, akik a XVI. században hozták magukkal a lepárlás művészetét.

Az őslakos aztékok azonban már a spanyolok érkezése előtt is készítettek egy hasonló alkoholos italt. Bár ez nem volt összehasonlítható a modern tequilával, de megteremtette a későbbi gyártás alapjait. Tequila érdekli kiváló áron?

Akkor a legjobb helyen jár! Az idrinks.hu webáruházban felfedezheti az egyedi fajtákat, elmerülhet a hagyományos italnak a sokszínűségében. Készüljön fel rá, hogy megtapasztalja Mexikó ízvilágát minden üvegben!