akácméz
Vásárlás

Mire jó az akácméz?

Ez az egyik legkeresettebb termék hazánkban, amit a pozitív tulajdonságainak köszönhet. A magyar akácméz selymes állaga, finom illata és zamatos íze egyedülálló. Fertőtlenítő és méregtelenítő hatása kimagasló, ami annak köszönhető, hogy robinint és akacint tartalmaz.

Az immunrendszer erősítésében lényeges szerepet tölt be, ezért nem véletlen, hogy rengetegen fogyasztják a mindennapokban. Tökéletes édesítőszernek bizonyul, mivel ételek és italok ízesítésére használják. Az akácméz rendkívül gazdag gyümölcscukor forrás. Képes akár 1-2 évig is megőrizni eredeti állagát, így ez idő alatt nem kristályosodik. Érdekességként meg kell említeni, hogy 2014-ben a magyar folyékony arany megkapta a Hungarikum címet.

Ez azt jelenti, hogy nemzetközileg elismert. Kevés virágport tartalmaz, ezért azok is bátran fogyaszthatják, akik allergiások. A cukorbetegeknek ideális választás lehet, viszont ügyelni kell a kismértékű bevitelre. Az akácméz az emésztési zavarokat is csökkenti, így a reggeli és az esti órákban célszerű bevinni a szervezetbe.