kerékpár gumi
Vásárlás

Milyen a jó kerékpár gumi?

Biciklivásárlásnál több szempontot is figyelembe kell vennünk. A megfelelő kerékpár gumi nemcsak a tulajdonságaiban, hanem az árakban is jelentős mértékben el szokott térni. Sokan azt gondolják, hogy minél drágább valami, annál tovább lehet majd használni. Azonban biciklis körökben mindenki tudja, hogy az ár nem minden.

Gondoljunk csak arra, hogy egy nehéz tereppályára szánt gumi többe fog kerülni, viszont az autópályán való száguldáshoz mégsem éri meg. Amikor a kerekeken van a hangsúly, akkor fontos szemponttá válik a stabilitás, a tapadás, a gördülési ellenállóság és a fékezés is. Minden szempont relatív, tehát azt kell megvizsgálni, hogy milyen körülmények között fogjuk használni a biciklit.

Az a jó kerékpár gumi, ami tökéletesen igazodik az elvárásainkhoz és az általunk használt terepen lesz előnyös. Ha hirtelen nem tudjuk, hogy milyen lehetőségek állnak előttünk, akkor érdemes egy szaküzletben tanácsot kérni. Ezáltal hamarabb meg tudjuk fogalmazni, hogy milyen céljaink vannak a tekeréssel.