kerítéselem
Vásárlás

Melyek a legnépszerűbb kerítéselemek?

A modern nyugati tájtervezésben a térelválasztók kiválasztásakor a fát részesítik előnyben, míg hazánkban a kő az elterjedtebb alapanyag. A fa, mint kerítéselem, előnyei közül ki kell emelni a jó hangelnyelést, de ha Önnek inkább a fém barikád tetszik, akkor választhat kombinált lehetőségeket is. A fából készült válaszfal az udvarnak az a része, amelyik nem igényel különösebb figyelmet. Ritkán van szükség az ápolására és karbantartására, ráadásul ilyenkor bárki alkotónak érezheti magát.

Az alapvető asztalos készségek segítenek a deszkák cseréjében. A festési ismeretek és a jó ecset forgatási képesség pedig jól jön, amikor aktuálissá válik felfrissíteni a kerítéselemek színét. Érdemes gondoskodni az anyag jó minőségű impregnálásáról, hogy az időjárási viszonyokkal szembeni ellenállása sok évig tartson. Az időjárás és a kíváncsiskodó szemek elleni megbízható védelemként az ilyen térelválasztók a megfelelő gondozással több generációt is kiszolgálhatnak. A fa kerítéselemek nagyon sokoldalúak, így bármilyen helyzetben hasznosak lehetnek.

A ketrec háló használata a nyúltenyésztésben

A nyulak tenyésztésére számos lehetőség van. Ez történhet a szabadban vagy zárt keretek között is. Manapság az amatőr és a gyakorlott nyúltenyésztők is a ketrec háló használata mellett teszik le a voksukat. Általánosan elfogadott az a felfogás, miszerint ez a legideálisabb módszer a nyulak nevelésére, mivel megkönnyíti a megelőző intézkedések meghozatalát és a betegségek kezelését, ha azok felmerülnek.

A felépítését tekintve a ketrec hálónak egyszerűnek, könnyen karbantarthatónak, tartósnak és megbízhatónak kell lennie. A rács szemeinek mérete akkora kell legyen, hogy a nyulak lába ne szoruljon közéjük és szabadon mozoghassanak. Fontos jellemző a mobilitás is, vagyis az, hogy a fémketreceket könnyen a kívánt helyre lehessen szállítani. A helytakarékosság érdekében, akár emeletes szerkezeteket és készíthet, egymás fölé helyezve azokat. A fém nem fél az éles nyúl fogaktól és a ketrec háló pontos összeillesztése kizárja az állatok sérülésének lehetőségét.