napelemet telepíteni
Szolgáltatás

Még mindig megéri napelemet telepíteni?

Mostanában olyan magasak az energiaárak, hogy amikor megkapjuk a villanyszámlát, csak felsóhajtunk, de jó lenne egyszer 0 Forintot látni ezen a papírdarabon. Ez sokunknak csak egy elérhetetlen álom, de mégis van erre lehetőség. Az ST Solar Kft. szerint szigetüzemű napelem rendszerekre még jogos az igény. Nem véletlenül, ugyanis ez a rendszer a megtermelt energiát akkumulátorokban tárolja, így teljesen függetlenedhetünk a szolgáltatótól. Működéséről tudni kell, hogy az akkumulátorok energiaszintjét egy töltésvezérlő szabályozza.

Persze vannak különböző teendők ezzel, például gondolni kell az inverterek mellett, az akkumulátorok megfelelő tárolására, tehát helyet kell ezeknek biztosítani. A szigetüzemű napelem rendszer esetében a felhasználható energia maximum annyi lehet, amennyit megtermel. Fontos információ, hogy a téli időszakban ezek a rendszerek nem termelnek maximális szinten. Másik hátrányuk, hogy lassabban térül meg a befektetés, mivel a kiépítésük 50-70%-al költségesebb, mint a hálózatra kapcsolt rendszereké.

A hibrid napelemes rendszerek ötvözik az említett két kialakításnak az előnyeit. Nagyon jól meg kell gondolni, hogy számunkra melyik lesz a jobb megoldás, mint ahogyan azt is, hogy kire bízzuk a telepítés feladatait. Például az ST Solar Kft. szakemberei nagy tapasztalattal rendelkeznek és kizárólag a legmegbízhatóbb márkák termékeit használják. Jó eredményt csak minőségi eszközökkel lehet elérni.

A napelem rendszer 15-30 évig áll majd a szolgálatunkban, ezért kifejezetten lényeges, hogy időtálló, szervizelhető és hatékony legyen. A cég szakértői az ajánlat összeállításakor mérlegelik az igényeinket és ezek alapján több lehetőséget is kínálnak az általuk használt márkák termékei közül. Egy remek napelem rendszer telepítésével kiválthatjuk a teljes áramfogyasztásunkat, ráadásul biztosíthatja számunkra a fűtést, hűtést, a használati meleg víz előállítását egyaránt. Szót kell ejtenünk arról is, hogy egy napelem rendszer jelentősen növeli az ingatlan értékét.