Étel - Ital

Kóstolja meg a pezsgő pincészet italát!

Tény, hogy Budapesten rengeteg a látnivaló. Azonban nemcsak a központba érdemes elsétálni, hanem a külsőbb kerületekbe is. 2018-ban a Budafoki Pincejárat programsorozaton belül, Ön is ellátogathat a pezsgő pincészet területére. Minden hónap első szombatján sok szeretettel várják a kíváncsi látogatókat a XXII. kerületben, hogy részesei legyenek a történelemnek.

A Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont csaknem másfél évszázad történetét meséli el a pezsgőkészítés rejtelmeiről, valamint a sikeres és a nehéz időszakokról. A pezsgő pincészet meglátogatása során megtekintheti a relikviákat, az akkoriban alkalmazott eszközöket, valamint a készítés technikáját is elárulják a kíváncsiskodóknak.

Továbbá, a jegy ára tartalmazza a pincészet tartályában erjesztett pezsgő megkóstolását is. Igazán megéri tehát idén meglátogatni a méltán népszerű pezsgő pincészetet. Betekintést nyerhet Törley József munkásságába, a vállalat sikereibe és gyengébb korszakába egyaránt. Szerencsére minden megrázó esemény után képes volt újra lábra állni és a mai napig piacvezető hazánkban.