legjobb gyógytorna rendelő Budapesten
Szolgáltatás

Ki a legjobb gyógytornász Budapesten?

Nem csupán akkor lehet egy gyógytornászhoz fordulni, ha a szokásos kellemetlenségekre panaszkodik az ember, nyak-, váll- vagy épp hátfájásra. Akkor is segíteni tud egy szakember, ha a kéztő alagút szindróma nehezíti meg a mindennapokat. Sokak szerint ez az egyik legjobb gyógytorna rendelő Budapesten (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.).

Kétség sem fér ahhoz, hogy a rendelőben dolgozó szakikhoz nyugodtan lehet fordulni, ha a fenti panasszal néz szembe valaki. De pontosan miről is van szó? Nos, az alagút szindróma az idegrendszert érintő kór. Hogyan nyilvánul meg? A testben lévő kis alagutakban található idegek nyomás alá kerülnek valamilyen külső hatás miatt.

Lehet ez egy gyulladás, idegrendszert érintő betegség, túlsúly, de akár túlerőltetés is. A test különböző pontjain jelentkezhet, azonban főként a végtagokat érinti. Milyen tünetekkel kell számolni az alagút szindróma esetében? Gyakran fordul elő zsibbadás, ami az egyik legjellemzőbb panasz az érintett személyeknél.

Ott van persze a fájdalom is, ami lehet égető vagy áramütésszerű, ami minden egyes esetben ideg érintettséget jelent. Az elégtelen ingerületvezetés miatt, érzéskiesést tapasztalhat az ember az ujjaiban, illetve az érintett izmok elgyengülhetnek, ezért például gyengülhet a fogás vagy megváltozhat a járás. Mi a teendő akkor, ha szeretne megszabadulni a betegségtől?

Mivel lehet segíteni a problémán? Többféle kezelési eljárás létezik, azonban a konzervatív terápiák közül kiemelendő a gyógytorna. Egy személyre szabott, rendszeresen végzett terápia hatékonynak bizonyulhat a panaszok enyhítésében. Sőt, akár meg is szüntetheti az alagút szindróma kiváltó okát.

Ez a módszer a test öngyógyító folyamatait serkenti a mozgás által, ami az egyik legalapvetőbb képessége a testnek. A fizioterápiával a legfontosabb cél a fájdalom kiprovokálása, ami igazából azt jelenti, hogy mindig maximum a tűréshatárig dolgozik a terapeuta és a páciens. Mi lesz akkor, ha valaki évekig halasztja a kezelést? A gyógytorna hiányában sajnos a panaszok akár krónikussá is válhatnak, ami az éjszakai pihenésében is zavarhatja az embert.