kipufogó szervíz
Szolgáltatás

Érdemes a kipufogó szervíz mellett dönteni

Ha a megszokottnál hangosabb a kipufogó, esetleg kilyukadt, sérült vagy épp le van szakadva, érdemes minél hamarabb egy szakemberhez fordulni. Az esetek döntő többségében a kipufogó szervíz gyorsan és hatékonyan oldja meg a problémát, aminek köszönhetően a verdát ismét nyugodtan lehet használni.

Természetesen abban az esetben is szükséges felkeresni egy műhelyt, amikor nincs meg a katalizátor. Egyesek pedig azért fordulnak egy profi csapathoz, mert nincsenek megelégedve a gyári kipufogó rendszerrel és szeretnék azt a saját igényeikre szabni.

Mielőtt bármiféle munka kezdetét vehetné, a szakértők elvégzik a teljes átvizsgálást, amikor is a legfőbb alkatrészeket alaposan átnézik. A kipufogó szervíz munkatársai ellenőrzik a leömlőt, a katalizátort, egyes autókon a flexibilis csövet vagy a rugós csatlakozót, a tömítéseket, a kipufogó bilincseket, a középső kipufogó dobot és felfüggesztését, a csőrendszert és a hátsó kipufogó dobot, valamint annak felfüggesztését.

Ha az átvizsgálás után rájöttek a szakik, hogy mi a gond, tájékoztatják a tulajt a problémáról és arról, hogy mit lehet tenni az adott helyzetben. Van, hogy nem lehet orvosolni a bajt, így csakis a csere segíthet. Ha belelegyezik a szakemberek által javasolt eljárásba, akkor a munka máris kezdetét veszi.

Nem minden esetben magas a féltengely csere ár

A sofőrök gyakran a futómű problémai miatt fordulnak egy szervizhez. Mivel a Szerviz16 nem csupán a magas minőségről híres, nem arról is, hogy itt a féltengely csere ár teljesen megfizethető, ezért nem is csoda, hogy rengeteg kocsitulajdonos igényli a különféle szolgáltatásokat. Mikor tanácsos elvinni a kocsit egy kivizsgálásra?

Ha kopog a futómű, a lengéscsillapító rossz, a verda elhúz az egyik oldalra vezetés közben, esetleg a kerékcsapágy furcsa hangokat ad ki, érdemes minél hamarabb kikérni egy szerelő véleményét. Egy telefonos egyeztetés után szinte azonnal fogadni tudják az ügyfelet a szakemberek. A gyorsszervizben megvizsgálják a négykerekű futóművének állapotát. A féltengely csere ár ezt is magába foglalja.