sapka kötés
Vásárlás

Egyszerű módszerek sapka kötéshez

A kötött fejfedő kiváló védelmet nyújt a hideg ellen, stílusos kiegészítő és érdekes ajándékötlet. Klasszikus jellegének köszönhetően, tökéletesen illik bármely női, férfi vagy gyermek ruhatárhoz. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni és még azok is könnyen megbirkózhatnak vele, akik most ismerkednek a sapka kötés világával.

Hogyan kössünk sapkát a gyors és egyszerű módszerek egyikével? Ismerjen meg néhány praktikus tippet! A kötött sapkának melegnek és kényelmes tapintásúnak kell lennie, ezért érdemes olyan fonalat választani, ami nem szúr. Ez különösen fontos a gyermekeknek és az érzékeny bőrűeknek. Sapka kötéshez tökéletes például a gyapjú-akril keverék vagy a merinói gyapjú, ami a puhaságáról ismert.

A pamut fonal szintén jó választás, bár kissé kevésbé meleg megoldásnak bizonyulhat az előbbieknél. Minél vastagabb a fonal, annál gyorsabban lehet kötni. A sapka kötés általában 3 részből áll. Először egy keskenyebb szegély következik, amit egy szélesebb és egy fokozatosan kúposodó fejrész követ.