EKR felújítás
Szolgáltatás

Az EKR felújítás remek távlatokat nyújt!

A világ egyre inkább belesüljed abba a válságba, amit az energia utáni hajsza jelent. Sajnos ennek nem feltétlenül lesz jó vége, hiszen elfogyva a források, egyszerűen összeomolhat a teljes gazdaság. Ami a fosszilis hordozókat illeti, a jövő rendkívül kétséges. Egyre kevesebbek a tartalékok, de az igény egyre nagyobb lenne ezekre. Nem meglepő tehát, hogy az EKR felújítás iránti igények is növekednek. Az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer feladata, hogy arra ösztönözze a nagy vállalkozásokat, amilyenek a villamos energia, földgáz és üzemanyag kereskedők, hogy takarékosabban bánjanak a kezükben lévő forrásokkal.

Az EKR felújítás keretében olyan beruházások végezhetőek el, amelyek csökkentik a kiadásokat és egyben növelik a hatásfokot. Ezen két paraméter mentén lehet ugyanis hatékonyan megfogni a pazarlást és ösztönözni a tudatos használatot. Természetesen mindehhez szükségeltetnek a szervezeti keretek. Az EKR felújítás minél hamarabb történő kihasználásával elérhető egy olyan új jövő felépítése, amivel mindenki nyerhet.

Miként valósulhat meg az EKR forrás bevonása?

Az energiahatékonysági beruházások jóvoltából, országos szinten csökkenthetőek a károsanyag-kibocsájtások, amelyeknek kompenzálására az EKR forrás vehető igénybe. Ahhoz, hogy egy fejlesztés megvalósuljon, egyértelműen tőkét kell bevonni. Ezt meg lehet tenni saját zsebből vagy kihasználhatóak az esetleges támogatási alapok. Mindenképpen megéri ezeket személyre szabottan felkutatni és megnézni, hogy bizonyos esetekben az EKR forrás kompatibilis-e azzal az elképzeléssel, amit megvalósítani szeretnénk. Amennyiben igen, akkor megéri kihasználni a lehetőséget.

Az energymarket24.hu webfelület munkatársai nagy örömmel állnak a rendelkezésünkre, hogy megvizsgálják az EKR szempontjából fontos részleteket. Az EKR forrás csak akkor aknázható ki, ha megvan az ehhez szükséges energetikai audit. A fehér tanúsítvány keretében értékesíthető vagyonértékű jogként funkcionáló bizonylat kiváló alap, amire bátran lehet támaszkodni. Ami pedig az értékesítést illeti, abban a Minitőzsde EKR platform hatékony üzleti teret kínál.