antikoló festék
Vásárlás

Az antikoló festék otthoni használata

A régi vázák és berendezési tárgyak az évek alatt sokat veszíthetnek a színükből. Ha pedig évek helyett évtizedekről beszélünk, akkor csak az antikoló festék fogja meghozni a várva-várt különbséget. Minden lakásban van egy olyan tárgy, ami az eszmei értéke miatt úszta meg a szemetest, azonban bizonyos időközönként elgondolkodunk a kidobásán.

Ha már sehogy nem illik a lakás berendezési tárgyai közé, akkor kipróbálhatjuk az antik hatást. Ennek a festéknek az előnye, hogy többféle árnyalat közül tudunk választani, bár a legtöbben a szürkét választják, mivel ez hasonlít a fémhez és rengeteg színhez passzol. A festéshez nincs szükségünk különösebb tudásra, csak egy ecset vagy valamilyen szivacs kell.

Ha az egész tárgyra felvittük a festéket, akkor jön a varázslat: cseppentsünk rá néhány csepp festékeltávolító folyadékot. Az antikoló festék és a másik folyadék együtt fogja megadni az ellenállhatatlan kinézetet, ami vagánnyá és egyedivé teszi a régiségeket. Ha készen vagyunk, akkor várjuk meg a száradási időt!