Ágdaráló
Vásárlás

Ágdaráló használata a mezőgazdaságban: mire kell figyelni?

Sokan foglalkoznak Magyarországon szőlészettel, különböző gyümölcsök termesztésével és ezekben az ágazatokban gondolni kell az elszáradt vagy fatörzsről levágott ágak feldarabolására is. Az ágaprító vásárlása előtt el kell dönteni, hogy milyen teljesítmény és vágási átmérő számunkra az ideális, amit zökkenőmentesen használhatunk a későbbiekben. A Novara szerint ez is fontos szempont az ágdarálók használatánál. Mivel az égetés tilos és a környezetet is szennyezi, ezért nagyon fontos, hogy beszerezzünk a gazdaságunkba egy ágdarálót, aminek számos előnye van.

Az ágak jó szolgálatot tehetnek a komposztban is, így mindenképpen jó döntés felaprítani azokat. Az ágdaráló alkalmazásának köszönhetően, jelentős térfogatcsökkenés érhető el, így a szállítás is nagyon egyszerűvé válik. Az ágakból könnyen önthető, lapátolható anyagot kapunk. A darabolni kívánt faanyag méretétől függ, hogy melyik modellt választjuk, amihez érdemes összehasonlítani a termék műszaki leírásánál a maximális ágátmérő paramétert.

A Novara Coop Kft. kínálatában szerepel például a Tritone Monster Trimon 12,5 elektromos ágaprító, ami optimális döntés lehet, a kisebb gazdaságoknak. Háromfázisú motorral van ellátva, a szükséges teljesítménye 12,5 LE. Aprító késeinek száma 4, a pengék száma pedig 24 darab. 1 éves garanciával vásárolható meg a Novarától ez a kitűnő minőségű, megbízható működésű ágaprító. Továbbá, rendkívül fontos, hogy védőfelszereléssel rendelkezzünk, mert az ágdaráló használatára nagyon oda kell figyelni, hiszen veszélyes eszköz.

Nem ajánlott védőszemüveg és kesztyű nélkül dolgozni egy ilyen géppel. Óvatosan kell bánni ezzel, például, ha több ágat akarunk egyszerre behelyezni az ágaprítóba, mert a visszacsattanó ágak súlyos balesetet okozhatnak. Persze semmi probléma nem lesz, ha rendeltetésszerűen, vigyázva dolgozunk a modern, strapabíró berendezéssel. A Novara ajánlatát tanácsos megtekintenie annak, aki ágdarálót szeretne vásárolni. A termékpaletta vadonatúj, minőségi gépeket foglal magába, amiket korrekt áron értékesítenek.