általános szemészeti szűrővizsgálat
Szolgáltatás

A szemészeti vizsgálat eredményének az értelmezése

Az előrelátás olyan tapasztalási képesség, ami nem közvetlenül a megszokott érzékeléssel van összhangban, hanem azokon jóval túlmutat. A legtöbben azonban erre nem figyelnek egyáltalán oda és csak élik a mindennapjaikat egészen addig, amíg valami olyan probléma bekövetkezik, ami már megköveteli a beavatkozást. Egyértelműen jobb a dolgok elé menni, mint utólag bánkódni azon, hogy megtörtént a baj. Ezt úgy lehet elérni, ha rendszeres jelleggel jár valaki szűrővizsgálatokra.

A javasoltak szerint, 40 éves korig elég 2 évente, majd ezt követően minden évben megéri elmenni egy teljes kontrolra. Ez fokozottan igaz azokra az emberekre, akik családjában valamilyen szemmel kapcsolatos, komolyabb betegség fejlődött ki. Ez lehet szürke- vagy zöldhályog. Egy általános szemészeti szűrővizsgálat közelre és távolra is vizsgálja a fénytörési hibákat. Ennek fő oka, hogy bizonyos betegségek kezdetben csak ilyen formában észlelhetőek. Nem véletlenül mondják, hogy a szem a lélek tükre.

Valójában tényleg ablakot nyit az ember életére, többféle formában. Még a cukorbetegségre és a szív-, érrendszeri panaszokra is fény derülhet ilyen módon. Az első lépés egyértelműen a betegségek kezdeti szinten történő feltárása, majd pedig következhet a részletes kivizsgálás, szakorvossal való konzultáció és az esetleges kezelések részleteiről a tájékozódás. Ugyanakkor, a vizsgálat még nem jelenti automatikusan azt, hogy találnak valamilyen rendellenességet. Többnyire a folyamat gond nélkül, rutinszerűen zajlik.

Megéri azonban kísérővel érkezni, mert a pupillatágítás során olyan anyagokat juttatnak a szembe, amiknek a hatása gyakran több órán át tart, ami akadályozhatja a hazajutást. Ha tartósan fennáll valamilyen szemmel kapcsolatos gyulladás, akkor nem érdemes tovább várni, hanem mielőbb jelentkezni kell szűrésre, mert ez gyakran előjele a súlyosabb folyamatoknak. A budaiszemeszet.hu weboldalon egyszerűen megoldható a jelentkezés, majd a megadott időpontra kell elmenni. Nincs felesleges sorban állás és idegeskedés. A kényelem biztosított, akárcsak a magas szakmai színvonal.