lámpa polírozás
Szolgáltatás

A Pilkington szélvédő megannyi szerepe

A 90-es évek elején kezdtek igazán modernné válni a kocsik, már ami a külsőségeket illeti. Ekkor jelentek meg először a polikarbonát alapanyagú fényszórók, amelyek bár nagyon tartósak voltak, az UV-sugarak mégis kifogtuk rajtuk. Szerencsére ez kezelhető a lámpa polírozás révén, aminek köszönhetően az eszköz ismét olyan lehet, mint új korában.

Nyilván erre régen azért nem volt szükség, mert a fényszórók üvegből készültek. Ezeknek a negatívumok az volt, hogy ha egy nagyobb kő eltalálta azokat, akkor betörtek. Ilyen fényszórókkal a műszaki vizsgán már csak a vizsgabiztosok rugalmassága, jószívűsége mellett kaphatott további működési engedélyt a járgány.

Ezért is volt szükség a fizikai behatásoknak sokkal jobban ellenálló fényszóróra, ami pedig magával hozta a lámpa polírozás elterjedését is. Még a legmodernebb, 2020-ban megjelent verdáknál is egy idő után elengedhetetlenné válik a lámpa polírozás. Miért?

Mert ezeknél a kocsiknál is a polikarbonát az alapanyag. Az is gond, hogy mostanság kisebb a hely, amely a lámpák beépítésre rendelkezésre áll, mint régebben. Emiatt pedig hamarabb megnő a hőfok a lámpában és az emisszió szintje is emelkedett. Az eltávozó illékony anyagok kondenzálnak a lencsén, belülről csökkentve ezzel a fényerőt.

Ezekre a problémákra nyújt megoldást a lámpa polírozás. Ezt a szolgáltatást lehet kérni az Autóüveg ABC cégtől, ahol számtalan típusú Pilkington szélvédő is megvehető. Tény, hogy az autóüvegek hihetetlenül fontos szerepet töltenek be a mai korszerű autógyártásban.

Például a magas minőségű Pilkington szélvédő nem csupán a fejlettebb járműtervezés és kivitelezés miatt annyira lényeges. Nem szabad elfelejteni, hogy számos műszaki megoldás bemutatkozásának köszönhetően, akárcsak a fényvisszaverés-szabályozás, az esőszenzorok és az üvegre nyomott antennák, ezek létfontosságúak.

Azt is tudni kell, hogy a szélvédőknek nagyon lényeges szerepük van a biztonságot illetően. Egy baleset esetén a Pilkington szélvédő egyik fő feladata, hogy ellenálljon a belső légnyomás-növekedésnek, amelyet a légzsák felfúvódása okoz. Másrészt pedig ott van az is, hogy a Pilkington szélvédő meg kell gátolja, hogy az utas kiessen a járműből.