fonal típusok
Vásárlás

A fonal típusok lehetséges kategorizálása

Majdnem minden alkotó folyamatnak a végeredményét ugyanazok a tényezők határozzák meg, méghozzá a hozzáértés, az alapanyag használat, illetve az elhivatottság. A kötésnél és a horgolásnál a fonal típusok szinte már megszámlálhatatlan sokaságban tárulnak elénk, így egy esetleges kategorizálás nagyban megkönnyítheti a szinte mindent eldöntő választást.

Tulajdonképpen ennek a legegyszerűbb módja, hogy a fonal anyagát tekintve osztályozzunk, kategóriákat hozzunk létre. Amennyiben pusztán a főbb fajtákat célunk beosztani, úgy 3 nagyobb csoportot hozhatunk létre. Az első a puha tapintású anyagok csoportja, amibe főként az alpaka fonal és a pamut kerül. A következő kategória a durvább tapintású fonal típusokat foglalja magába.

Méghozzá a mohert, a gyapjút és a lent. Végül pedig ezen a gondolatmeneten haladva tovább, létrehozhatunk a harmadik csoportot is, ami tulajdonképpen köztes. Ugyanis az olyan fonal típusok, mint a selyem vagy éppen a glitter, kicsit mindkét fent említett kategóriába besorolhatóak a tulajdonságaikat tekintve.