látásjavító műtét
Szolgáltatás

3 tény, amit sokan nem tudnak a látásjavító műtétről

A látással kapcsolatos problémák bármilyen életkorban jelentkezhetnek és erősen rányomják a bélyegüket az érintettek mindennapjaira. Nem mindegyiknél van szükség látásjavító operációra, de sajnos nagyon sok esetben igen, ezért érdemes erről tájékozódni. Ennek a jelentőségét a drszaboantal.hu weboldalon bővebben is kifejtik. Ugyanis a különböző életkorokban más-más látásjavító eljárásokat szoktak javasolni a szemészek. Mindegyik beavatkozás előtt el kell végezni egy alkalmassági vizsgálatot, mert nem minden betegnél végezhető el a szükséges műtét.

Érdekes információ, hogy 18 éves korig nincs lehetőség látásélességet javító műtéti korrekcióra. Ebben az életkorban elegendő, ha az érintett fiatal viseli a felírt szemüveget. A folyamatosan és megfelelően hordott szemüveg javíthatja annak valószínűségét, hogy később alkalmas legyen a szem lézeres szemműtétre. 18 és 40 éves kor, illetve -12 és +6 dioptria között tökéletes megoldást jelenthet a FEMTO, a LASIK, a Zero-Touch és a PRK lézeres látásjavító eljárások valamelyike.

Ebben az életkorban, néhány perces beavatkozással a páciens megszabadulhat a szemüvegétől, kontaktlencséjétől. Az említett életkorban astigmia vagy cilinderes fénytörési hiba esetén is elvégezhető a lézeres szemműtéttel történő látásjavítás. A 40-50 év közöttieknél előfordulhat olyan komplex eset, amikor a látás már sem távolra, sem közelre nem tökéletes, de a két szemüveg között nincs több különbség 1,5 dioptriánál. Ilyenkor szóba jöhet az úgynevezett MONOVISION lézeres látásjavító kezelés.

A 40-60 év közötti korosztály tagjainál már jelentősen bővül a kezelési lehetőségek sora. A fentebb említett lézeres látásjavító eljárások gyors és fájdalommentes megoldást jelenthetnek a dioptria problémára. Mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy az operáció után valószínűleg szükségünk lesz majd olvasószemüvegre. Trifokális műlencse beültetésével 60 év fölött is van remény a teljes szemüvegmentességre. De az sem mindegy, hogy ki végzi a műtétet. Ennek érdekében keresse bizalommal dr. Szabó Antal szemész szakorvost!